Stiže “Panasonik”

Bez autora
May 10 2010

Posle nemačke fabrike auto-delova “Reum”, koja se posle jednogodišnje pauze užurbano gradi, izraelsko-švajcarske firme “Tri stan prodjus”, koja je proizvela prve količine kornišona, i dve investicije u toku, “Svimesa”, fabrike za preradu mesa i “Grin onli”, proizvođača začinskog bilja, u novu industrijsku zonu “Veliko polje” stiže i japanska kompanija “Panasonik”. Ova firma je potvrdila da će u Svilajncu početi da radi već 1. oktobra ove godine. Najpre će u delu hale nemačke fabrike “Reum” površine od 5.000 kvadrata, koju će uzeti u zakup, uposliti 50 radnika. Ovo je prvi korak odluke poznate svetske kompanije da gradi svoju prvu fabriku u Srbiji i na Balkanu, a posle godinu dana kontakata i pregovora sa menadžerima “Panasonika” dogovorili su da se najveća, posle šest njihovih fabrika koje imaju u Evropi, gradi u Svilajncu.

Stiže “Panasonik”Posle nemačke fabrike auto-delova “Reum”, koja se posle jednogodišnje pauze užurbano gradi, izraelsko-švajcarske firme “Tri stan prodjus”, koja je proizvela prve količine kornišona, i dve investicije u toku, “Svimesa”, fabrike za preradu mesa i “Grin onli”, proizvođača začinskog bilja, u novu industrijsku zonu “Veliko polje” stiže i japanska kompanija “Panasonik”.

- Ova firma je potvrdila da će u Svilajncu početi da radi već 1. oktobra ove godine. Najpre će u delu hale nemačke fabrike “Reum” površine od 5.000 kvadrata, koju će uzeti u zakup, uposliti 50 radnika.

- Ovo je prvi korak odluke poznate svetske kompanije da gradi svoju prvu fabriku u Srbiji i na Balkanu, a posle godinu dana kontakata i pregovora sa menadžerima “Panasonika” dogovorili smo da se najveća, posle šest njihovih fabrika koje imaju u Evropi, gradi u Svilajncu - rekao je Predrag Milanović, zamenik predsednika opštine, i dodao:

- Opština će u industrijskoj zoni “Veliko polje” dati ovoj kompaniji pet hektara zemljišta sa kompletno urađenom infrastrukturom, a oni će u naredne dve godine proizvdne hale u vrednosti od 15 miliona evra podići na površini od 18.000 kvadrata i zaposliće 300 radnika.

“Panasonik” doneo odluku da kod nas gradi prvu najveću u Evropi i prvu svoju fabriku na Balkanu.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik